به طور کلی شارژ کپسول آتش نشانی با استفاده از دستگاه های پیشرفته صورت می گیرد. ارائه دستورالعمل مخصوص شارژ کپسول آتش نشانی به منزلۀ شارژ بدون نقص کپسول است. در واقع روش هایی را ارائه می دهند که به واسطۀ آن بتوانند با رعایت اصول استاندارد و تجهیزات ایمنی اقدام به شارژ کپسول های آتش نشانی شوند. استفاده از متصدیان آموزش دیده و تجهیزات مدرن و پیشرفته و تجهیزات ایمنی کار از موارد مهمی هستند که هنگام شارژ انواع کپسول آتش نشانی مورد نیاز می باشند.
ترازوی دیجیتالی، ابزارآلات مخصوص برای باز و بسته کردن اهرم خاموش کننده، لوازم یدکی استاندارد، انبر پلمپ، حوضچۀ مناسب جهت بررسی نشت سیلندر شارژ شده، دستگاه پرس شیلنگ، مواد مصرفی استاندارد داخل کپسول و دستگاه حمل سیلندرهای بزرگ از جمله تجهیزات مورد نیاز برای اجرای عملیات شارژ کپسول های آتش نشانی محسوب می شوند.
به عبارتی کلیۀ کارگاه های شارژ کپسول موظف به رعایت ضوابط استاندارد هستند. پیش از انجام کار، متصدیان باید تمام دوره های تخصصی کار را گذرانده و گواهینامه های لازم را دریافت نموده باشند، تا مجوز انجام کار شارژ را داشته باشند. هدف از تولید کپسول آتش نشانی اسن است که بتوانند بهترین وسیلۀ خاموش کنندۀ قابل حمل را در دسترس عموم مردم قرار دهند. توجه به این موضوع مهم باعث شده است که عملیات شارژ کپسول بیش از پیش حائز اهمیت باشد و بدان توجه ویژه نمود و نیاز به تأمین تجهیزات ویژه با رعایت نکات استاندارد صورت گیرد.
زمان شارژ کپسول آتش نشانی
توجه داشته باشید که بررسی دوره ای جهت عملیات شارژ کپسول آتش نشانی بر اساس نوع سیلندر است که در فاصله های زمانی معین چون ماهانه، سه ماهه، 6 ماهه و سالیانه صورت می گیرد. در این بازرسی با مشاهدۀ هر گونه نقص در ظاهر و عملکرد کپسول، نیاز به رفع عیوب و شارژ مجدد کپسول آتش نشانی با استفاده از دستگاه های استاندارد و کاملاً پیشرفته می باشد.
حادثه به هیچ عنوان خبر نمی کند و مواقع زیادی پیش آمده است که حوادث آتش سوزی ناگهانی اتفاق افتاده است و نیاز به استفاده از کپسول های آتش نشانی بوده است و عدم چک دوره ای، کپسول های آتش نشانی عملکرد اولیۀ خود را نداشته اند و این مسئله عواقب سختی را برای افراد بوجود می آورد. در نتیجه به خاطر داشته باشید که چک کردن شارژ کپسول از اهمیت بالایی برخوردار است.
توجه داشته باشید، جهت جلوگیری از کلوخه و ته نشین شدن مواد داخل کپسول آتش نشانی پودری، نیاز به سر و ته کردن سیلندر آتش نشانی است. همچنین نسبت به نفوذ حشرات در قسمت های مختلف کپسول، نیاز به بررسی اهرم، شیلنگ، سرلوله و دیگر بخش های کپسول است که مانع از عملکرد صحیح کپسول نشود.